واکسیناسیون کودک
تعداد بازدید : 687
بعد از به دنیا آمدن نوزاد و اطمینان از سلامت جسمانی او توسط پزشکان و سپس پدر و مادر، دومین مسئله ای که در مورد سلامتی کودک پیش می آید، واکسینه کردن نوزاد است. برخی از این واکسن ها در زمان تولد نوزاد و در بیمارستان به او تزریق می شود که این واکسن ها عبارتند از:
- سل
- هپاتیت B
- قطره خوراکی فلج اطفال
البته واکسن پنج گانه پنتاوالان جایگزین اولین واکسن سه گانه کودکان که در بالا ذکر کردیم شده است. این واکسن شامل ؛ دیفتری ، سیاه سرفه، کزاز، هپاتیت B، واکسن هیب که برای پیشگیری از هموفیلوس )آنفولانزای نوع (B می باشد، که در حال حاضر برای کلیه کودکان کشور تزریق می شود. بعد از این واکسن که در بدو تولد به نوزاد تزریق می شود ترتیب واکسن های بعدی به شرح زیر است:
- در دو ماهگی
- در چهار ماهگی
- در شش ماهگی
- بین ۱۵ تا ۱۸ ماهگی
- بین ۴ تا ۶ سالگی
در رابطه با اهمیت تزریق این واکسن ها باید بگوییم که بدون انجام واکسیناسیون، ۳ درصد کودکانی که به دنیا می آیند، در اثر بیماری سرخک و 2 درصد نیز بر اثر مبتلا به سیاهسرفه جان خود را از دست میدهند. 1درصدکودکان در اثر بیماری کزاز فوت می کنند و از هر ۲۰۰ کودک یک نفر در اثر فلج اطفال معلول می شود. واکسیناسیون، کودک را در مقابل چندین بیماری خطرناک محافظت می کند، احتمال سوء تغذیه، معلولیت و مرگ در کودکانی که واکسینه نشده اند بیشتراست. والدین گرامی حتما باید به این موضوع توجه داشته باشند که واکسیناسیون نوزادانشان را کامل نمایند، در غیر اینصورت ممکن است واکسن ها اثر نکند. بعضی از واکسن ها فقط یکبار باید تزریق شود، تعدادی دیگر باید 3 بار، با فاصله زمانی لااقل ۴ هفته بین هر واکسن، تزریق شود. پس از واکسینه شدن، کودک ممکن است گریه کند تب او بالا برود، بدنش کهیر بزند و یا محل تزریق کمی زخمی شود. مانند؛ هر بیماری دیگری به او غذا و مایعات فراوان داده شود مخصوصا تغذیه با شیر مادر کمک کننده است. اگر مسئله مهم به نظر می رسد و یا بیش از سه روز طول کشیده است، کودک را به یک مرکز بهداشتی ببرید ویا با پزشک خانوادگی مشورت کنید.